Imprimare pagină

Responsabilitate socială

Sustenabilitatea este o temă centrală a filozofiei de afaceri a tuturor firmelor din Grupul TAKKT. Angajații din funcții de conducere ai TAKKT au rolul de a oferi un exemplu viu subordonaților. Sustenabilitatea se regăsește în diversele domenii de activitate ale TAKKT AG. Sustenabilitatea trebuie să fie o parte integrantă a organizării proceselor zilnice, întrucât doar astfel poate fi transpus și implementat un sistem de afaceri sustenabil. Comerțul sustenabil constă în integrarea aspectelor economice, ecologice și sociale în activitatea comercială a unei firme.

Sistem de raportare transparent – raportul cu privire la sustenabilitate

Grupul TAKKT informează prin intermediul raportului său cu privire la sustenabilitate, după standardul GRI (Global Reporting Initiative), în ce mod se apropie de obiectivele sale în domeniul sustenabilității. Raportul GRI se distinge prin transparența ridicată și prin exactitatea sa. Raportul indică faptul că TAKKT AG ocupă un loc fruntaș atât prin cifre și fapte, cât și prin valorile asumate și prin modelele de afaceri.
Măsurile de optimizare implementate cu succes și disponibilitatea pentru dezvoltare sustenabilă lasă o impresie pozitivă. Faceți clic aici pentru a consulta raportul cu privire la sustenabilitate 2014 „We deliver”.

Obiectivul nostru – TAKKT ca model

TAKKT dorește să ocupe poziția de lider mondial în domeniul vânzărilor la distanță de echipamente pentru birou, și până în anul 2016 să fie model pentru acest domeniu de activitate în ceea ce privește sustenabilitatea. Pentru a ocupa această poziție trebuie atinse mai multe obiective intermediare.

Prin intermediul unui program de dezvoltare a distribuitorilor în vânzări urmărim ca partenerii noștri de afaceri și distribuitorii să pună aceeași valoare pe comerțul sustenabil pe care o punem și noi. Distribuitorii vor fi evaluați în funcție de criteriile principale ale sustenabilității.

Angajații Grupului TAKKT trebuie să fie implicați în activitatea firmei în întreaga lume, astfel încât aceștia să primească condiții de muncă și posibilități de instruire și de pregătire profesională continuă corecte.

Angajații firmelor din cadrul Grupului TAKKT trebuie să aibă posibilitatea de a se implica activ în mediul social local și să își susțină proiectele în timpul de lucru, cu sprijinul firmei.

În plus, amprenta climatică trebuie îmbunătățită prin intermediul consumului responsabil de resurse și trebuie dezvoltate expedierile fără emisii de CO2.

Managementul sustenabilității urmărește strategia obținerii unei creșteri a profitabilității afacerii, efectuând totodată un comerț sustenabil. Acest lucru va fi obținut prin relații strânse cu clienții, prin îmbunătățirea calității produselor și a serviciilor și prin dezvoltarea comerțului electronic. Pe lângă acestea, pot contribui la atingerea obiectivelor atât creșterea calității și a securității achizițiilor, cât și dezvoltarea unor noi platforme de comerț și obținerea de noi clienți.

Responsabilitate corporativă

În anul 2011 TAKKT a înființat programul de sustenabilitate SCORE (Sustainable Corporate Responsibility), în cadrul căruia este promovată perceperea managementului sustenabilității în afacere ca sarcină socială a tuturor partenerilor concernului și a întregului lanț al valorii adăugate.

În anul 2012 am început sprijinirea activă a inițiativei Global Compact a Națiunilor Unite, care se bazează pe zece principii generale din domeniile drepturilor omului, legislației muncii, protecției mediului și luptei împotriva corupției. Prin intermediul raportului actual dorim să obținem „Advanced Level” în cadrul inițiativei Global Compact.

Din eforturile de a obține o dezvoltare sustenabilă, TAKKT a stabilit o strategie de sustenabilitate (responsabilitate corporativă) cu șase domenii centrale de activitate:
 

  1. Domeniul de activitate vânzări – produse sustenabile și evaluarea distribuitorilor
  2. Domeniul de activitate logistic – obiectivul expedieri fără emisii de CO2
  3. Domeniul de activitate marketing – reducerea materialelor publicitare din hârtie, reducerea emisiilor de CO2, creșterea FSC și PEFC
  4. Domeniul de activitate resurse/ecologie – sisteme de management ecologic, măsuri de economisire a energiei și protecția mediului
  5. Domeniul de activitate personal – programe sistematice de dezvoltare a personalului
  6. Domeniul de activitate social – susținerea angajaților în sprijinirea proiectelor și inițiativelor sociale

 

Sustenabilitatea și ecologia sunt, astfel, incluse în activitatea noastră principală, în sensul că ne asumăm răspunderea în cadrul lanțului de desfacere, răspundere care este ancorată atât în producere, cât și în vânzare și distribuție. Începând cu anul 2012 sustenabilitatea Grupului TAKKT s-a îmbunătățit simțitor . Sustenabilitatea în afaceri promovează dialogul și comunicarea între toate părțile implicate și disponibilitatea de a prelua răspunderea pentru acțiunile proprii și cele ale firmei, pentru părțile implicate direct și indirect și pentru mediul nostru înconjurător.

DORIȚI O VIZUALIZARE OPTIMIZATĂ PENTRU VERSIUNEA MOBILĂ?

Magazinul online Kwesto este disponibil acum într-o nouă versiune mobilă care se află în permanență într-o continuă dezvoltare pentru dumneavoastră.
Testare vizualizare mobilă
Comparaţie între produse